≫ 

Ako ste se jutros probudili sa prepolovljenim brojem pratilaca na Instagramu - evo o čemu se radi

U pitanju nije bag, i pratioci vam se neće vratiti

  • 5

Ovog jutra su mnogi ostali potpuno zbunjeni kada su otvorili svoje Instagram naloge i shvatili da im se broj korisnika gotovo prepolovio.

Pojedini korisnici sa velikim brojem pratilaca su bukvalno preko noći ostali bez hiljada fanova.

I dok je gubitak pratilaca frustrirajuć, čini se da je u pitanju deo Instagramove strategije da ukloni sve lažne naloge sa svoje platforme.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Napravili smo posebne alate za učenje mašine koji nam pomažu da identifikujemo naloge koji su lažni. To je ponašanje koje je loše za zajednicu, a aplikacije trećih lica koje generišu neautentične lajkove, folovere i komente krše naša pravila korišćenja, stojiu saopštenju koje je objavio Instagram.

Ako društvena mreža identifikuje neki nalog koji je potencijalno lažan, ona na tu adresu šalje posebnu poruku u kojoj se traži da korisnik obezbedi svoj nalog.

A svi nalozi koji nisu to uradili, obrisani su.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    13. februar 2019 | 13:10

    Ja sam se jutros probudio bez instagrama,kao i svaki drugi dan. Trenirao,radio,jeo u restoranu...i nisam imao potrebu da to pokazem hiljadama ljudi i drago mi je zbog toga. Pozdrav egzibicionistima!

  • Mile

    13. februar 2019 | 15:39

    Kakav instagram kakav fb,jeste normalni.Nikad nista od tih drustveno okupatorski aplikacija nisam imao niti cu.Kazu drustvene mreze,koje drustvo kad sedis kuci i lajkujes sta rade drugi i takmice se ko ce bolju sliku izbaci.Ne zelim da bilo ko, ko nije prisutan u mom zivotu,zna sta radim gde idem i kako se zabavljam i sta jedem.Ako nekog zelim da vidim nacicemo se u gradu popricati popiti kafu,a ne na fb ili instagramu.Te okupatorske drustvene mreze,ustvari i nisu tako drustvene kao sto se prica.Jer kad ti sedis kuci i imas 500 prijatelja na fb,a nemas sa kim da popijes kafu,jer si se odaljio od svih sedeci kuci i buljeci u tudje zivote slike.Postajes udaljen od drustva i svih,a prikazujes zivot koji ne vodis,da bi ti se drugi divili,cemu to vodi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA