Facebook je napokon objasnio kako će vam prikazivati postove, vesti i oglase

Napokon bi trebalo dapočnemo da gledamo ono što želimo na Facebooku

  • 1

Algoritmi društvenih mreža su poznati po tome što ih kompanije prekrivaju velom misterije. Međutim, Facebook sada želi da to promeni.

Tehnološki gigant upravo je najavio opciju koja će njegovim korisnicima objasniti zašto im se na News Feedu pojavljuju određeni postovi prijatelja, grupe ili stranice koju prate.

U pitanju je proširenje funkcije "Why am I seeing this ad?", koja je imala gotovo identičnu svrhu, ali je služila samo za objašnjenje oglasa.

Foto: Facebook

- Ovo je prvi put da smo napravili informaciju o tome kako ovo rangiranje radi direktno u apliakciji. Uskoro ćete biti u prilici da kliknete na postove i oglase i dobijete objašnjenje zbog čega se pojavljuju, ali i priliku da dodatno personalizujete sadržaj koji gledate, objasnio je Facebook menadžer za proizvode Ramja Seturaman.

Drugim rečima, korisnici bi trebalo da mogu da Facebooku odrede parametre po kojima će im se prikazivati sadržaj.

Iako je najavljena dan pre 1. aprila, nova funkcija nije aprilska šala i do sredine maja bi trebalo da bude dostupna svim Facebook korisnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA