≫ 

Facebook ukida kvizove - kako bi nas zaštitio

Možda će stvari biti manje zabavne, ali će naši lični podaci biti mnogo bezbedniji

  • 0

Facebook je rešio da napokon izađe na kraj sa nezvaničnim aplikacijama koje koriste velike količine interneta korisnika

Kompanija je u posebnom postu objavila da više neće dozvoljavati aplikacijama sa "minimalnom korišću", kao što su kvizovi ličnosti, da operišu na njenoj platformi.

- Zbog naše posvećenosti bezbednosti i privatnosti, pravimo nekoliko promena na Facebook platformi. Apdejtovaćemo pravila kako bismo sprečili rad aplikacija koje nemaju veliku upotrebljivu vrednost, kao što su kvizovi.

Takođe, aplikacije neće moći da traže podatke korisnika ako to ne obogaćuje korisničko iskustvo, izjavio je Edi Onil, jedan od Facebook direktora zadužen za platformu.

Foto: Tanjug/AP

Samo jedan od primera kako su ove aplikacije zloupotrebljavale podatke korisnika odnosi se na kviz aplikaciju "thisisyourdigitallife" koja je sakupila ogromnu količinu korisničkih podataka i potom ih prodala kompaniji Cambridge Analytica kako bi mogla da napravi psihološke profile američkih glasača za političke kampanje.

Sa druge strane, mnogi ukazuju da problem ne dolazi od ovih aplikacija, već od Facebookovih opuštenih pravila koja se tiču načina na koji se koriste korisnički podaci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA