Huawei: Naš operativni sistem stiže do kraja godine

Ako ne bude imao drugog izbora, Huawei će početi da koristi sopstveni operativni sistem

  • 6

Direktor Huaweia Ričard Ju izjavio je da će kompanija biti spremna da predstavi sopstveni operativni sistem na jesen ove godine.

U razgovoru za CNBC, Ju je izjavio da će operativni sistem za smartfone i tablete biti spreman u četvrtom kvartalu ove godine, kao i da će biti lansiran u Kini ako joj bude zabranjen pristup Google i Micrsosft softveru.

Korisnici van Kine će za novi operativni sistem morati još malo da se strpe, tačnije, Ju je rekao da će on za ostatak sveta biti spreman u prvoj polovini 2020. godine, kao i da će kompanijina sopstvena prodavnica aplikacija App Gallery biti dostupna i na novom OS-u.

- Mi smo i dalje okrenuti ka Microsoft Windowsu i Google Androidu. Ali ko ne možemo da ih koristimo, Huawei će spremiti plan b, ili ćemo koristiti sopstveni operativni sistem, izjaio je Ju.

Huavej (Huawei), kompanija, mobilni telefoni,

Foto: Tanjug/AP

On je takođe dodao da kompanija radije ne bi implementirala sopstveni operativni sistem preko Googleovog ili Microsoftovog.

- Ne želimo da radimo ovo, ali hoćemo ako budemo prisiljeni, dodao je.

Ove vesti stižu nakon odluke Googlea da isključi Huawei iz svog operativnog sistema nakon što su vlasti SAD odlučile da svaka kompanija mora da dobije njeno odobrenje ako želi da posluje sa firmama iz Kine.

Ubrzo potom, Huawei je dobio licencu za korišćenje Androida u trajanju od 90 dana, što je dozvolilo Googleu da odloži suspenziju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk

    23. maj 2019 | 14:12

    Ha, ha nisam ni sumnjala za plan B. Najbolji postaje sve jaci💪💪💪Bravo!

  • Ful paket

    23. maj 2019 | 14:38

    Vas sistem,vasa prodavnica,vasa zastita pa ko voli neka se prikljuci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA