≫ 

Huaweijeva zamena za Google PlayStore nam je sve vreme bila bukvalno pred očima

Ovaj potez ima potpunog smisla

  • 6

Monumentalne vesti da Google prekida svoju Android vezu sa Huaweijem usled zabrane koju je kineskoj firmi nametnula Amerika i nisu previše iznenadile ovog proizvođača telefona.

Izveštaj koji je objavio Bloomberg samo dodaje nove dokaze koji idu u prilog verovanju da se Huawei već neko vreme sprema na ovakav potez SAD.

U njemu stoji da je Huaweijeva App Gallery, koja je pristuna na Huawei i Honor Android telefonima već neko vreme, zapravo prvi ozbiljan pokušaj da se stvori alternativa Googleovoj Play Store prodavnici aplikacija.

Sudeći po Bloombergu, Huawei je proizvođačima aplikacija 2018. godine ponudio opciju da uđu u Kinu, najveće tržište smartfona na svetu, ako krenu da prave softver za njegovu App Gallery.

Huawei P serije Printskrin: Youtube/ techline - Linus

Baš kao i svi ostali proizvođači telefona, Huawei je bio svestan u kojoj meri zavisi od Googleove platforme i aplikacija koje se nalaze na njoj.

Zato ima potpunog smisla želja kompanije da se spremi za sve moguće i nemoguće probleme koji mogu da je sačekaju u budućnosti.

Sa druge strane, Huawei na raspolaganju ima ogromne resurse i bio je na putu da postane najveći proizvođač telefona pre sukoba sa Googleom usled intervencije SAD.

Ako sve to uzmemo u obzir, obećanje potencijalnim partnerima od 50 miliona korisnika iz Evrope koji koriste App Gallery uopšte ne zvuči nerealistično.

Bloomberg navodi da je Huawei čak ponudio "prost alat developerima koji im dozvoljava prosto modifikovanje softvera koji su pisali za Googlepvi prodavnicu kak obi on radi ona App Galleryju".

Ideja je bila da App Gallery predstavlja most između Istoka i Zapad, mesto gde developeri mogu da distribuiraju svoje aplikacije ljudima iz Evrope i Azije.

Ovo ima potpunog smisla, jer je definitivno potrebno razuditi Android platforme za aplikacije, a u pitaju je i smislena konkurencija koja bi ohrabrila Google da nastavi da unapređuje svoj PlayStore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    23. maj 2019 | 18:08

    Brate koja greska amera, ima Huawei da ih unisti 😂 braća kinezi napravili Hoogle.

  • Lili

    23. maj 2019 | 18:16

    Mudri kinezi su za amere kao Himalaji za planinare početnike: nedostižni!

  • Antap

    23. maj 2019 | 21:11

    Ameri su još jednom potvrdili koliko su Huawei telefoni moćni i koliko se boje za svoje čedo- Apple. Prvo su savetovali kupce da ne kupuju Huawei zbog špijuniranja Kineza? preko istih, a sada im ne daju aplikacije. Svakom pametnom ovo je velika reklama za Huawei.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA