≫ 

Novi napad na Marka Zakerberga: Investitori sada zahtevaju nezavisnu istragu zbo njegove neograničene moći

Da li će Mark Zakerberg ikada ispustiti uzde svoje kompanije?

  • 0

Jedan Facebook investitor otvorio je novi front u ratu sa Markom Zakerbergom i zatražio nezavisnu istragu u vezi sa upravljačkom strukturom kompanije.

Ovaj zahtev podneo je Skot Stringer, koji kontroliše oko 785 miliona dolara u Facebook deonicama, i stiže nakon brojih zahteva drugih deoničara za promenama.

Na godišnjem sastanku deoničara koji je bio održan prošle nedelje, 68 spoljnih investitora glasalo je da Mark Zakerberg bude sklonjen sa mesta predsedavajućeg, dok je 83.2 odsto tražilo da se ukine strukutra dualnih klasa deonica.

Mark Zakerberg, Fejsbuk, policija, svedocenje, sud, suđenje, Facebook Privacy Scandal Congress Foto: Tanjug/AP

Međutim, ovi predlozi su odbačeni od strane Marka Zakerberga i Facebook menadžmenta zbog njihove velike glasačke moći.

Deonice klase B, koje kontrolićšu insajderi, imaju 10 puta veću glasačku moć od deonica A.

Ova nevoljnost Facebooka da se menja podstakla je Stringera da javno zatraži nezavisnu istragu jer je u poslednje vreme veliki broj skandala pogodio društvenu mrežu.

- Uloga Marka Zakerberga mora da se završi. Kompanija treutno zavisi samo od jedne osobe koja ne odgovara nikome. Ovo pokazuje manjak poslovne logike. Facebookovo rukovodstvo mora da se slomije jer kompanija ne pokazuje nikakvu odgovornost prema svojim korisnicima, investitorima i demokratiji, stoji u pismu koje je Stringer objavio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA