≫ 

Obrišite je ako je imate - ova igra je ukrala šifre hiljada Android korisnika

Horor video igre su izuzetno popularne, i jasno je razumeti zašto. Ali horor koji ova aplikacije može da vam priredi je nešto sasvim drugačije

  • 1

Stručnjaci za internet bezbednost neadvno su otkrili Android igru pod imenom Scary Granny koja je bukvalno terorisala sve koji su se preuzeli.

Većina Android malware pretnji dolazi sa sa sajtova trećih lica, ali ovaj put, igra je bila unutar bezbedne Googleove prodavnice aplikacija.

A kako bi ovo uspela, aplikacija je koristila dve tehnike koje su joj pomogle da ostane neprimećena.

Igra je čekala nekoliko dana pre nego što je počela da se ponaša kao malware. Ova pauza je dozvolila aplikaciji da poveća broj korisnika koji su se preuzeli i koji nisu ništa sumnjali jer su je skidali sa zvanične Googleove prodavnice.

Telefon, iPhone, Android, Virus, Hakeri Foro: PIxabay.com/Biljana Jovanović

Pored toga, Scary Granny je takođe stvarno bila prava igrica sa zombijima, što vrlo često nije slučaj kada su ovakve pretnje u pitanju.

Jednom kada se igra aktivirala, počeo bi pravi horor. Neželjeni oglasi bi počeli da se pojavljuju, kao i varljivi ekrani za plaćanje koji su pokušavali da prevare korisnike da plate više od 20 dolara za "punu" verziju igre.

Ali najgore tek dolaz.

Igra je servirala i phishing napade u pokušaju da dođe do ličnih podataka korisnika.

Stručnjaci procenjuju da je više od 50.000 Android korisnika instaliralo ovu igru.

VIDEO: Tri najbolje besplatne aplikacije za navigaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tref

    15. jul 2019 | 15:13

    Skoro sve aplikacije na Google play kradu podatke. Jedna od njih je i clean master. Samo uđite na njihovu lokaciju koju su stavili na Google play i svaticete da ta firma uopšte i ne postoji. Kad udjete na tu lokaciju pojavljuje vam se slika dva Kineza koja stoje na trotoaru. Clean master je stvorila sekta koja vrbuje vašim podacima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA