Tvorci aplikacije koja vas čini starijim su se oglasili i otkrili da li zaista kradu vaše slike

Nakon optužbi, sada stiže odgovor optuženih

  • 2
FaceApp Foto: Profimedia

Aplikacija za editovanje selfija FaceApp poslednjih dana postala je viralna u svetu, ali i Srbiji, a nakon optužbi da zloupotrebljava podatke korisnika, njeni tvorci odlučili su da se oglase.

Mnogi su zabrinuti da ruski startap aplouduje slike korisnika u oblak - a da im ne objašnjava da se obrada fotografije ne dešava na njihovim telefonima.

Još jedan problem odnosi se na to što aplikacija menja podešavanja na iPhoneu ako joj korisnik zabrani da koristi fotografije napravljene kamerom telefona. Pojedini korisnici su izjavili da su mogli da izaberu i aplouduju fotografiju, iako apliakcija nema dozvolu da im pristupa.

Zbog svega ovoga, tvorci aplikacije odlučil isu da se oglase i odgovore na najveće brige korisnika:

FaceApp, iPhone Foto: Promo

Dobili smo mnogo upita u vezi sa našim pravilima korišćenja i ličnim podacima korisnika, i zato bismo hteli da objasnimo one najosnovnije stvari:

1. FaceApp najveći deo obrade fotografije obavlja u oblaku. Aploudujemo samo fotografiju koju je odabrao korisnik za obradu. Nikada ne prebacujemo druge fotografije.

2. Možda ćemo aploudovanu fotografiju sačuvati u oblaku. Glavni razlog za to jesu performanse i saobraćaj - želimo da se postaramo da korisnik aplouduje fotografiju za svaku operaciju editovanja. Većina slika se briše sa naših servera u roku od 48 sati nakon podizanja.

3. Prihvataom sve zahteve za brisanjem podataka sa naših servera. Naš tim za podršku je trenutno zatrpan poslom, ali ti zahtevi su prioritet.

4. Sve funkcije apliakcije su dostupne bez logovanja. Zbog toga, 99 odsto korisnika se uopšte ne uloguje na FaceApp i nemamo podatke koji bi identifikovali neku osobu.

5. Ne delimo i ne prodajemo podatke korisnika trećim licima.

6. Iako je naš tim za razvoj i istraživanje u Rusiji, podaci korisnika se ne šalju u ovu zemlju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I Love FaceAp

    19. jul 2019 | 22:39

    Svi su se uzbudili zbog FaceAp, a niko ne spominje clean master koji isto krade slike i podatke i meni je potpuno izmenio gmail adresu. Više nemam pravo na nju da se ulogujem. Zašto se ne pozabaviti malo ovom aplikacijom, a ne samo sa Ruskom. I ostale aplikacije kradu kao što sam reko podatke, a prva medju njima je clean master. Nego nije ovde poenta kradja slika nego je poenta da je FaceAp popularan, a nekom to smeta.

  • Neko

    19. jul 2019 | 15:02

    I ftreba neko da kaze,bar neko. A svi kradu msm slike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA