• 0

Šta su to zombi aplikacije, i kako da ih obrišete sa vašeg iPhonea?

U svega nekoliko prostih koraka

  • 0

Zombi aplikacije zaista mogu da vlasnike iPhonea dovedu do ludila.

Sigurno se pitate o čemu se radi, i zašto se ove aplikacije zovu zombi?

Situacija je sledeća - obrišete neku aplikaciju sa svog iPhonea, a kada se povežete na iTunes, ili povučete bekap, one su ponovo tu na vašem Home ekranu.

Očemu se tačno radi?

Kada bekapujete svoj iPhone na iCloud, Appleov onlajn servis ne uklanja u potpunosti podatke neke aplikacije, za slučaj da je imate na nekom drugom iOS uređaju.

Primera radi, možda želite da obrišete Facebok sa iPada, ali želite da ga i dalje koristite na iPhoneu.

U slučaju da ste zaista spremni da se rešite neke aplikacije, ovo su koraci koje morate da preduzmete.

iPhone SE

Foto: Telegraf.rs

1. Lagano pritisnite aplikaciju dok ne počne da se vrda. Ako je pritisnete isuviše jako, i vaš telefon ima 3D Touch, možda ćete otvoriti Share meni.

2. Dodirnite X u gornjem levom uglu aplikacije.

3. Pojaviće se boks sa porukom "Delete(ime aplikacije)? Deleting this app will also delete its data". Dodirnite Delete.

4. Dodirnite Done (za iPohne X ili novije modele) ili pritisnite Home dugme za ranije iPhone modele.

Obrišite aplikaciju sa iClouda

Apple iCloud

Foto: Apple

1. Idite u podešavanja (Settings) i otvorite svoj profil.

2. Dodirnite iCloud opciju.

3. Otvorite Manage Storage meni. Na ovom ekranu ćete videti dostupan iCloud prostor za skladištenje.

4. Sa liste izaberite Backups. Sada ćete videti sve uređaje koji trenutno koriste iCloud bekap.

5. Izaberite iPhone koji trenutno koristite.

6. Videćete mali listu aplikacija pod opcijom Choose Data to Back up. Dodirnite Show All Apps.

7. Pronađit eaplikacije koje želite da zauvek obrišete i prevucite belu tačku na levo tako da se boja promeni sa zelene u belu.

8. Pojaviće se prozor sa porukom: "Do you want to turn off [odabrane aplikacije] backups and delete the backup data from iCloud?". Dodirnite Turn Off & Delete.

Sada će te aplikacije zauvek biti obrisane sa vašeg uređaja i nikada se više neće ponovo pojaviti na njemu.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima