Facebook je prisluškivao svaku vašu reč ako ste koristili ovu aplikaciju

Još jedan debakl za Facebook

  • 2

Facebook je najnoviji tehonloški gigant koji se našao na udaru zbog načina na koji postupa sa podacima svojih korisnika nakon izveštaja koji je otkrio da je društvena mreža sakupljala audio podatke i snimke korisnika i potom ih slao trećim licima.

Sudeći po izveštaju koji je objavio Bloomberg, audio snimci dolazili su sa Messenger aplikacije. Audio snimci su upoređivani sa transkribovanim tekstom kako bi Facebook mogao da vidi da li su reči pravilno interpretirane od strane kompanijine veštačke inteligencije.

Fejsbuk, Facebook, Logo

Foto: Tanjug/AP

Postoji nekoliko načina na koje Facebook sakuplja glasovne i audio podatke korisnika, ali njegova pravila korišćenja ne otkrivaju jasno za šta se svi ti podaci koriste.

Bloomberg je takođe otkrio da su zaposleni u kompanijama sa kojima Facebook sarađuje smatrali da je njihov posao "neetičan" jer društvena mreža svojim korisnicima nije saopštila da će treća lica možda pregledati njihove audio snimke.

U saopštenju povodom ovih navoda, Facebook je samo saopštio da je sa ovom praksom prestao u avgustu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA