Grade novi svet, biće virtuelni i zvaće se Horizon

Ko će imati privilegiju da proba?

  • 0
Tech Giants-Antitrust Scrutiny Thibault Camus

Kompanija Facebook radi na kreiranju virtuelnog sveta pod nazivom Horizon.

Konkretno, radi se o VR aplikaciji koja će biti mešavina društvenih mesta gde korisnici mogu da se druže razgovaraju kao i drugih mesta na kojima će moći da igraju igre jedni protiv drugih.

Ljudi će biti prisutni u virtuelnom svetu putem animiranog avatara. Aplikacija će biti dostupna za testiranje početkom 2020. godine, a tu privilegiju će imati mala grupa korisnika društvene mreže Facebook.

Detalji o Horizonu i prvi snimak virtuelnog prostora prikazani su na Facebookovoj Oculus Connect 6 konferenciji developera. Rečeno je da će svi koji budu koristili Horizon moći da pozovu "ljudske vodiče" da im pomognu da se bolje upoznaju s virtuelnim okruženjem.

Vodiči neće biti "moderatori" koji će kontrolisati ponašanje.

Aplikacija će sadržavati alate koji će omogućiti ljudima da kontrolišu svoju interakciju s drugim korisnicima, a ponudiće i opciju da korisnici izgrade svoje sopstveno okruženje u virtuelnom svetu pa će moći da dizajniraju svoje avatare.

Celi prostor je u animiranoj temi jer je namenjen da se koristi uz Facebookov Oculu Quest headset koji nema grafiku visoke rezolucije.

Svi oni koji su zainteresovani da učestvuju u ranoj testnoj fazi mogu da se prijave.

Kreiranje virtuelnog sveta će omogućiti Facebooku da ugasi Facebook Spaces i Oculu Rooms 25. oktobra.

(Telegraf.rs/Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA