≫ 

Facebook je aktivirao svoj servis za plaćanje u SAD - evo šta sve nudi i šta će tražiti od korisnika

Da li dovoljno verujete Facebooku da biste mu dali svoje finansijske podatke?

  • 0
Facebook Pay

Foto: Facebook

Facebook je upravo najavio Facebook Pay, novi vid servisa za plaćanje koji će raditi na Messenger, Instagram, WhatsApp i Facebook aplikacijama.

Servis će prvo biti dostupan u Americi i od samog početka će raditi na Facebook i Messegner aplikacijama dok će na Instagram i WhatsApp stići nešto kasnije.

Do sada, ovaj servis je bio testiran samo u Indiji i još nije poznato kada će biti globalno aktiviran.

Korisnici imaju opciju da dodaju svoj način plaćanja na Facebook Pay, a onda će moći da odaberu taj servis kako bi plaćali na mestima gde se novi metod prima.

Mušterije mogu da sačuvaju svoju karticu ili bankovni račun unutar servisa, umesto da svaki put unose tražene podatke kada kupuju onlajn.

Facebook tvrdi da njegov servis podržava najveći broj kreditnih i debitnih kartica, kao i PayPal.

Takođe, novi servis je odvojen od Calibra "novčanika" koji je povezan sa kompanijinom Libra mrežom koja je namenjena keiptovalutama.

Dobra stvar je i to što će Facebook korisnicima dati mogućnost da sami podese na kojim aplikacijama će ovaj servis biti aktivan i neće automatski ubacivati podatke o karticama na sve aplikacije koje primaju novi način plaćanja.

Facebook će korisnicima takođe davati informacije o istoriji plaćanja, kao i podršku u realnom vremenu putem četa.

Facebook Pay će u Americi na samom početku nuditi plaćanja koja se tiču dobrotvornih priloga, kupovina u igricama, kupovina karata za događaje i direktnog slanja novca drugim osobama unutar Messenger aplikacije.

Novi servis će raditi i unutar Facebook Marketplacea i određenim FB stranicama.

Facebook Pay

Foto: Facebook

Društvena mreža tvrdi da će servis bezbedno čuvati podatke i enkriptovati karticu i bankovne račune, dok će sistemi redovno biti skenirani kako bi se otklonile sve opasnosti koje se tiču bilo kakve moguće prevare.

Svi korisnici će dobijati i notifikacije nakon svake kupovine i prilikom bilo kakve druge aktivnosti na nalogu.

Sudeći po pravilima korišćenja, Facebook će sakupljati podatke u vezi sa kupovinama kao što su način plaćanja, datum transakcije, kontakt detalji i adresa slanja.

Sve akcije koje korisnici obave preko Facebook Paya će biti korišćene i kako bi se ljudima prikazivali relevantni oglasi.

Facebook objašnjava da ako neko kupi loptu preko Facebook Marketplacea, postoji verovatnoća da će početi da mu se prikazuu oglasi za lopte.

Video: Svi noviteti koje nam Facebook sprema za ovu godinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA