Zvanično, Guglovo rešenje koje postaje konkurencija WhatsAppu i Viberu

Do kraja godine, "proširenje" poruka stiže u sve zemlje

  • 0
Telefon, društvene mreže, četovanje, poruke

Foto: Profimedia

Kompanija "Gugl" saopštila je da je najnovija generacija mobilnih ličnih poruka za korisnike Androida u SAD, obogaćena sa Rich Communications Services (RCS).

To znači da aplikacija za poruke, koja se obično smatra naslednicom tradicionalnih SMS poruka sa proširenim mogućnostima, u stvari konkuriše aplikacijama poput WhatsAppa i Vibera.

Njene nove mogućnosti su da podražava potvrdu prijema, slanje poruka u nastavku, kao i mogućnost slanja i primanja fotografija visoke rezolucije, videozapisa i nalepnica.

Uz to Androidovo RCS proširenje donosi i dodatne grupne komunikacijske oznake, kao što je mogućnost dodavanja i uklanjanja ljudi iz razgovora ili imena "četova" radi lakše navigacije, prenosi SeeBiz.

Nove oznake dolaze kao besplatna nadogradnja Guglove aplikacije "Poruke", koja se obično isporučuje unapred instalirana na većini Android uređaja, a može se i besplatno preuzeti u Google Play Store.

Iz Gugla najavljuju da će proširenje do kraja godine biti dostupno i u drugim zemljama.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA