Twitter upozorava: Proverite da li je neko već tvitovao sa vašeg naloga!

Pored tvitovanja i slanja poruka, napadači su u mogućnosti i da pristupe ličnim podacima korisnika koji nisu javno objavljeni

  • 0
devojka šokirana šok telefon mobilni Foto: Pixabay

Kompanija Twitter objavila je detalje o novom bezbednosnom propustu kome su izloženi korisnici njihove aplikacije na Android uređajima.

U pitanju je bezbednosna "rupa" koja potencijalnim napadačima omogućava da preuzmu Twitter naloge korisnika i da na njima objavljuju tvitove i šalju lične poruke drugim korisnicima.

Pored slanja poruka, napadači su, takođe, u mogućnosti da pristupe ličnim podacima korisnika koji nisu javno objavljeni.

Budući da su u Twitter-u primetili ovaj propust, svi koji su njime pogođeni biće o tome obavešteni putem imejla, kao i same aplikacije. Svako od njih bi trebalo da dobije, ili je već dobio, uputstva kako da zaštiti svoj nalog.

Iz Twitter-a ističu da je za korisnike najbezbednije rešenje da odmah instaliraju poslednju verziju Twitter aplikacije za Android. Twitter aplikacije za uređaje sa iOS operativnim sistemom nije pogođena ovim bezbednosnim propustom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA