≫ 

Googlova ofanziva na video servise: Stiže besplatni suparnik Netflixa?

Internet gigant radi na novoj funkciji za svoju aplikaciju Play Movies, koja bi korisnicima trebalo uskoro da omogući potpuno besplatno gledanje filmova, ali uz omogućeno prikazivanje oglasa

  • 2
Video Striming

Foto: Shutterstock

Sudeći prema informacijama koje stižu poslednjih dana, Google je krenuo u ofanzivu na video servise i aplikacije.

Tako je YouTube najavio novu aplikaciju za kreiranje i deljenje kratkih video sadržaja po imenu Shorts, zamišljenu tako da bude konkurencija sve popularnijoj kinesnoj aplikaciji TikTok. Izgleda da je sledeća "na udaru" globalno najveća onlajn platforma za striming filmova i serija - Netflix.

Naime, Google radi na novoj funkciji za svoju aplikaciju Play Movies, koja bi korisnicima trebalo uskoro da omogući potpuno besplatno gledanje filmova, s tim što će tokom njihovog emitovanja biti omogućeno prikazivanje oglasa.

Kako navodi sajt 9to5 Google, koji tvrdi da je imao uvid u kod nove verzije aplikacije Play Movies, u kodu se jasno navodi da su u pitanju "na stotine filmova, uz nekoliko oglasa".

Međutim, ono što još uvek nije razjašnjeno, je kakvi bi filmovi ovde mogli da budu u pitanju. Za očekivati je, sudeći prema nezvaničnoj najavi da će servis biti besplatan, da korisnici baš i neće moći da se nadaju (naj)novijim filmskim hitovima i/ili serijama.

Google se još uvek nije oglasio kada su usluga i ponuda besplatnih filmova u okviru Play Movies aplikacije u pitanju, tako da je sve još uvek na nivou spekulacije. Međutim, ukoliko se ovo pokaže kao tačno, to bi mogao da bude začetak ozbiljne konkurencije striming servisima kao što su Netflix, Amazon Prime ili Disney+.

Video: Pogledajte šta sve može Tesla S 901

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    3. april 2020 | 12:15

    You tube postao najveca katastrofa sa oglasima, neke reklame traju i po dva sata, a premium preskup za tu ponudu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA