Popularna aplikacija postaje rekorder vremena samoizolacije

Broj poslatih grupnih poruka porastao je za 134 odsto u odnosu na poslednju nedelju januara, dok je broj grupnih poziva uvećan za čak 370 odsto u poslednje dve nedelje

  • 0
kompjuter, mobilni telefon, posao, laptop

Foto: Pixabay

Jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka i obavljanje poziva putem interneta - Viber, upravo je objavila da su njeni korisnici tokom pandemije korona virusa, do sada, ostvarili četiri puta veći broj poziva nego inače. Viber je uvećao kapacitet svojih osnovnih funkcija, što je dovelo do povećanog korišćenja te platforme širom sveta.

U poslednje vreme, među korisnicima su najpopularnije opcije za slanje grupnih poruka i poziva. Broj poslatih grupnih poruka porastao je za 134 odsto u odnosu na poslednju nedelju januara, dok je broj grupnih poziva koje primi prosečan Viber korisnik uvećan za čak 370 odsto u poslednje dve nedelje. Prosečan broj pregleda "Zajednica" veći je za 78 odsto.

Pomenuto uvećanje kapaciteta osnovnih funkcija odnosi se na promene napravljene u unutar aplikacije tokom poslednjih nedelja. Tako je broj učesnika u grupnim audio pozivima povećan sa 5 na 20 ljudi istovremeno, a pokrenuta je i nova kampanju stikera "Ostani kod kuće".

U cilju informisanja korisnika i podizanja njihove svesti o neophodnosti poštovanja pravila o ličnoj, Viber je poslao poruke sa bezbednosnim instrukcijama Svetske zdravstvene organizacije (SZO) milionima ljudi, na 22 jezika.

Da bi svi korisnici mogli da saznaju šta je istina a šta ne u vezi sa epidemijom korona virusa, Viber je lansirao zvaničan SZO čet bot, kako bi što većem broju korisnika dostavio proverene informacije o korona virusu, za što kraće vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA