≫ 

Provaljeno pola miliona naloga: Ako koristite ovu aplikaciju obavezno promenite podatke za pristup!

Neki od provaljenih naloga se čak nude besplatno na hakerskim forumima, kako bi drugi hakeri mogli da ih upotrebe u svojim zlonamernim aktivnostima

  • 0
Koronavirus, korona virus Foto: Tanjug/AP

Jedna od aplikacija, koja je zahvaljujući pandemiji korona virusa doživela veliku ekspanziju, je Zoom - aplikacija za video konferencijske razgovore sa velikim brojem sagovornika.

Međutim, uporedo sa omasovljenjem njene upotrebe, javile su se i sumnje u njene nedostatke i nedovoljan stepen bezbednosti kada su lični podaci korisnika u pitnaju.

Tako se, prema izveštaju sajta BleepingComputer, preko 500.000 Zoom naloga našlo na prodaju na više hakerskih foruma i na Dark Webu.

Mađutim, prema nekim tvrdnjama, ovaj propust nije nedostatak same Zoom aplikacije, već su pristupni podaci korisničkih naloga najverovatnije prikupljeni kroz napade na akreditive za pristupanje. Hakeri su, najverovatnije, njihovu validnost proveravali pomoću podataka koji su procureli u nekim starijim "provalama".

Oni podaci koji se pokažu kao uspešni, odnosno validni, prilikom prijavljavanja, stavljaju se spiskove koji se potom prodaju drugim hakerima.

Neki od ovih Zoom naloga se čak nude i besplatno na hakerskim forumima, kako bi drugi hakeri mogli da ih upotrebe u svojim zlonamernim aktivnostima.

Zato bi, ukoliko ovih dana koristite Zoom, možda trebalo da razmislite o promene podataka kojima pristupate aplikaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA