Da li "spavate" sa YouTube-om? Onda sigurno niste čuli za "digitalni velnes"

Aktivira se odabirom opcije "Remind me when it's time for bed", a ponuđena je i mogućnost da korisnik aplikacije sam izabere u koje vreme želi da dobije obaveštenje

  • 0
Devojka za kompjuterom, laptop, donji veš, krevet Foto: Profimedia/imageBROKER

Broj video snimaka najrazličitije sadržine koji se mogu naći na najvećoj internet video platformi YouTube dovodi one koji su "navučeni" na gledanje video klipova u situaciju da potpuno izgube pojam o vremenu.

Slično kao i kada je u pitanju dugotrajno igranje video igara, mnogo vremena provedenog na YouTube-u često dovodi do iscrpljenosti, zbog kasnog odlaska na spavanje.

Zbog toga je YouTube izmislio "digitalni velnes" (engl. digital wellness), novu opciju koja predstavlja neku vrstu podsetnika.

Opcija, kreirana za pametne telefone sa Android operativnim sistemom, pokreće se tokom korišćenja YouTube-a i automatski prekida gledanje video obaveštenjem da je vreme za spavanje.

Aktivira odabirom opcije "Remind me when it's time for bed" (podseti me kada je vreme za spavanje), a ponuđena je i mogućnost da korisnik YouTube aplikacije sam izabere u koje vreme želi da dobije obaveštenje, piše BBC.

Iz YouTube-a ističu da su Digital wellness opciju osmislili da bi korisnike upozorili kada preteraju sa korišćenjem YouTube-a i omogućili im kvalitetan san.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA