≫ 

WhatsApp tvrdi da je rešio problem sa objavljivanjem telefonskih brojeva korisnika

Bar 300.000 telefonskih brojeva korisnika WhatsApp-a se pojavljivalo u Google search rezultatima

  • 1
WhatsApp Foto: Pixabay.com

Popularna aplikacija za dopisivanje WhatsApp ispravila je bag zbog koga su se brojevi telefona njenih korisnika prikazivali u rezultatima pretrage na Google-u.

Prethodno je na ovaj problem ukazao indijski stručnjak za sajber bezbednost Atul Džajaram, koji je otkrio da su brojevi telefona korisnika, koji su koristili opciju Click to Chat, bili indeksirani u pretrazi. Click to Chat omogućava korisnicima da kreiraju link sa brojem telefona u tekstualnom fajlu, podseća Engadget.

Prema tvrdnjama Atula Džajarama, zbog činjenice da linkovi nemaju robot.tx fajl u server bazi, oni ne mogu da spreče Google ili bilo koji drugi pretraživač da indeksira linkove. Džajaram tvrdi da se bar 300.000 telefonskih brojeva pojavljivalo u Google search rezultatima, kao i da su mogli da se pronađu pretragom "site:wa.me" adrese.

Inače, pre indijskog istraživača, na ovaj problem još u februaru je ukazao sajt WABetaInfo.com. Međutim, iako je izgledalo da je problem otklonjen, u pitanju je ozbiljan bezbednosni propust koji je bio prisutan poslednjih nekoliko meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • abc

    15. jun 2020 | 12:46

    Kasno, mene je prekljuce zvao neko iz Litvanije... Uvek neko curenje podataka brojeva, bagovi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA