≫ 

Facebook postaje "mreža za matorce", stiže "Instagramov TikTok" kao rešenje problema

Facebook, međutim, nije sam u želji da uzme deo TikTok kolača, budući da i YouTube planira lansiranje svoje aplikacije sa istim funkcijama...

  • 1
instagram Foto: Pixabay.com

Facebook je nedavno objavio da će 10. Jula ugasiti svoju, sa ove strane "bare" manje poznatu, aplikaciju Lasso, kreiranu da bude konkurent kineskom TikToku.

Namera američkog internet gianta je da se fokusira na svoju aplikaciju slične namene nazvanu - Instagram Reels.

Lasso je bio pokrenut u novembru 2018. godine, i bio dostupan samo u SAD i još 10 zemalja u Latinskoj Americi. Kao TikTok, i Lasso je prikazivao video zapise u trajanju do 15 sekundi, iz reprodukciju popularnih pesma u pozadini.

S druge strane, Instagram Reels nije posebna aplikacija, već će biti dodatna opcija u okviru Instagrama, koja će korisnicima omogućavati snimanje kratkig video zapisa praćenih muzičkom podlogom.

Facebook, međutim, nije sam u želji da uzme deo TikTok kolača, budući da i YouTube planira lansiranje svoje aplikacije sa istim funkcijama.

I dok, na talasu ekonomskog rata SAD i Kine, brojni stručnjaci i predstvanici raznih internet kompanija tvrde da TikTok nije bezbedan i da ugrožava privatnost svojih korisnika, iza svega možda stoji i drugi razlog, navodi The Next Web.

Kako je, i nedavnom intevjuu za Business Insider, izjavila operativna direktorka Facebooka Šeril Sandberg, "meteorski uspon TikTok-a bukvalno je 'sasekao' Facebooku priliv novih mladih korisnika". Sandbergova je u intervjuu čak priznala da i njena deca koriste TikTok.

U takvoj situaciji, jedno što bi moglo da pomogne Facebooku je pojačani nadzor aplikacija koje potiču iz Kine, iz "bezbednosnih razloga", pa čak i moguća zabrana koju je, kao jednu od mogućnosti, najavila američka administracija

Video: Nakon ovog videa jagode ćete prati samo ovako i nikako drugačije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA