≫ 

Microsoft i Google zajedničkim snagama "popravljaju" Android aplikacije

Nove aplikacije bi korisnicima trebalo da omoguće komotniji osećaj upotrebe na pametnim telefonima...

  • 0
Telefon, Aplikacije, Virus Foto: Pixabay.com

Nakon saradnje na izvornim aplikacijama i uređaju Surface Duo, Microsoft nastavlja saradnju sa Googleom sa ciljem da omogući veći broj kvalitetnijih aplikacija za Android uređaje u okviru Play Store prodavnice.

Nove aplikacije bi korisnicima trebalo da omoguće komotniji osećaj upotrebe na pametnim telefonima, zahvaljujući inovacijama kao što su novi standard za veb prečice, "dublje" push notifikacije i prilagođavanje vizuelnih elemenata.

Za očekivati je da će proći neko vreme dok nove funkcije ne počnu da se implementiraju u aplikacijama. Ipak, to će omogućiti veliki broj kvalitetnijih aplikacija za Android telefone, piše Engadget.

Inicijativa, koju sprovode Microsoft i Google kreatorima aplikacija će dati više razloga da koriste Microsoftov set alatki za njihovu izradu.

S druge strane, Google će dobiti veći broj developera koji kreiraju veb aplikacije za Android ekosistem, umesto da ljude samo usmeravaju ka generičkim aplikacijama u okviru brauzera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA