≫ 

Šta nam sve donosi Spotify?

Spotify ima bazu od 50 miliona pesama, milion podcast-a i više od 4 milijarde plejlista...

  • 0
Spotify, digitalna muzika, kompanija, logo, telefon, aplikacija Foto: Shutterstock

Nakon što je nedavno to i najavljeno, jedan od najpoznatijih muzičkih i audio striming servisa na svetu - Spotify, postao je dostupan u Srbiji i svim državama bivše Jugoslavije, Rusiji i još nekoliko zemalja. Ukupno 13 novih evropskih tržišta.

U ovom proširenju, švedskoj kompaniji posebno je značajna Rusija, kao muzičko tržište sa najbržim rastom u svetu i država sa 144 miliona stanovnika. Ukupna populacija novih tržišta nešto je manja od 250 miliona ljudi.

Novim proširenjem Spotify je postao dostupan u 92 zemlje sveta. Kako je, ovim povodom izjavio potpredsednik Spotifya-a Gustav Gilenhamar, "otvaranje vrata" za skoro 250 miliona novih fanova, što je posebno značajan momenat zbog sve većeg rasta upotrebe striming servisa, naročito u Rusiji.

Uporedo sa najnovijim proširenjem, Spotify je korisnicima predstavio i 200 potpuno novih plejlista, koje su dostupne širom sveta.

Za sada je, izgleda, jedino rusko tržište, od samog početka, dobilo lokalizovane plejliste i to 100 njih (npr. Hip-Hop Cannon, New Music Friday Russia…), budući da Spotify  od njega najviše i očekuje, ali se sasvim sigurno može očekivati da će se one pojaviti i na drugim tržištima.

Inače, Spotify ima bazu od 50 miliona pesama, milion podcast-a i više od 4 milijarde plejlista. Korisnicima nudi personalizovanu pretragu, preporuke, svakodnevno otkrivanje nove muzike, mogućnosti reprodukcije na širokom spektru uređaja, kao i sinhronizacije sa drugim aplikacijama.

Osim muzika, Spotify je postao veoma popularan kod autora I ljubitelja podkasta, pa korisnici njihove radove, kao i muziku, sada mogu da strimuju ili preuzimaju na Android i iOS platformama, desktopu, putem gejming konzola, u automobilu, na televizoru, pomoću pametnih zvučnika...

Spotify, digitalna muzika, kompanija, logo, telefon Foto: Shutterstock

Pored slušanja muzike i pomoći prilikom njenog izbora, Spotify ima šta da ponudi i onima koji muziku stvaraju. Spotify for Artists je platforma koja nudi alate za pomoć umetnicima, koji zahvaljujući njima mogu da prate real-time statistiku novih izdanja, upoznaju svoju publiku, pokreću poslove i povezuju se sa drugim članovima muzičke zajednice.

Aplikaciju Spotify moguće je besplatno preuzeti iz Google Play i App Store prodavnica aplikacija, a potom se iz nje može pretplatiti na Spotify Premium, kao i na specijalizovane servise (Individual, Family, Student, Duo Premium Plans), u zavisnosti od tržišta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA