Google Maps postaje društvena mreža

Dobrobit tastera Follow je da ćete biti obavešteni one sekunde kada onaj koga pratite postavi novu preporuku...

  • 0
Mapa, Telefon, Smartfon, Google Maps, Mape, Android Foto: PIxabay.com

Alternativa ima, ali nijedna nije efikasna pri navigaciji kao Googleova aplikacija. Uz opcije prikazivanja obližnjih lokala i ličnih preporuka, Maps je definitivno više od pukog vodiča do ciljane pozicije.

Sada ta aplikacija ide i korak dalje, pa poprima osobine svojstvene Twitteru ili Facebooku. Oni koji su na svojim Google nalozima postavili fotografiju i na Mapsu unosili utiske o određenim lokacijama, dobijaju mogućnost da "zaprate" ili budu "praćeni" od strane ostalih korisnika, sa sve statistikom o njihovom broju.

Dobrobit tastera Follow je da ćete biti obavešteni one sekunde kada onaj koga pratite postavi novu preporuku ili neku mudrost u vezi sa mestom na kom se našao, pa ako znate nekog sa toliko zanimljivim društvenim životom, navalite.

Podešavanjima je moguće ograničiti pristup profilu, i potom manuelno odobriti ili odbiti pojedinačne molbe za praćenje, prenosi Svet kompjutera. U vreme korone, kada su se i najveći partimanijaci primorani da smanje doživljaj, krajnje je upitna praktičnost ovakve novotarije, ali eto nje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA