Sumnjiva vam je poruka koju ste upravo dobili? WhatsApp ima rešenje!

Popularna mesindžer aplikacija uvodi opciju koja bi korisnicima trebalo da olakša proveravanje informacija koje dobiju u porukama svojih kontakata

  • 0
WhatsApp Foto: Pixabay.com

Najpopularnija aplikacija za slanje kratkih poruka - WhatsApp ozbiljno je krenula u borbu protiv lažnih informacija koje se šire putem te platforme.

Nakon što je prethodno ograničio broj kontakata kojima možete da prosledite neku poruku, WhatsApp sada uvodi i opciju koja bi korisnicima trebalo da olakša proveravanje informacija koje dobiju u porukama svojih kontakata.

Tako će korisnici aplikacije u pojedinim zemljama (Brazilu, Italiji, Irskoj, Meksiku, Španiji, Velikoj Britaniji i SAD), uz one poruke koje budu drugima prosleđivali više od pet puta, moći da vide ikonicu koja predstavlja lupu. Klik na nju, daće im mogućnost pretraživanja interneta za pojmove iz poruke.

WhatsApp Nove opcija Printscreen: WhatsApp Blog

Nova opcija, koju u WhatsApp-u nazivaju "potraži na vebu", učitava poruku direktno u internet pregledač. Na taj način se čuva privatnost korisnika jer ne postoji uvid u sadržaj poruke, kao ni onoga što korisnik pretražuje, navodi WhatsApp u tekstu na svom korporativnom blogu.

Za sada je moguće samo pretraživati tekstualne poruke, ali ne i fotografije ili video snimke.

Nema informacija da li će i kada ova opcija biti dostupna i drugim korisnicima širom sveta, ali će svakako biti zanimljivo videti da li će i u kom broju korisnici WhatsApp-a zaista proveravati sadržaj poruka koje im prosleđuju njihovi kontakti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA