≫ 

"Instagramov TikTok" počeo sa radom, pogledajte kako se koristi

Instagram Reels stiže sa pregršt alatki za obradu videa, uključujući i katalog zvukova i AR efekata...

  • 0
Instagram, naočari Pixabay.com

Facebook je zvanično objavio Instagram Reels, sopstveni odgovor na popularnu platformu TikTok, koji je sada postao dostupan širom sveta.

Reels omogućava korisnicima da kreiraju video u trajanju od 15 sekundi i da ga unaprede različitim vizuelnim i zvučnim efektima. Korisnici će imati pristup Reels servisu direktno preko Instagram kamere. Takođe, postojaće mogućnost pregleda Reels sadržaja drugih kreatora direktno iz Explore taba.

Pogledajte u videu kako se koristi Instagram Reels

U svojoj najavi, Facebook je istakao da Reels stiže sa pregršta alatki za obradu videa, uključujući i katalog zvukova i AR efekata, javlja Reuters.

Facebook navodi da će Reels biti dostupan svim korisnicima, ali ukoliko imaju privatni nalog, njihovi Reels video klipovi se neće pojavljivati u Explore tabu, prenosi Benchmark. Takođe, pored objave Reels sadržaja direktno u svojim feedovima, korisnici mogu objavljivati Reels i direktno u Stories sekciji.

Objava Instagram Reelsa stiže u pravom trenutku - u periodu kada je popularna TikTok aplikacija u konfliktu sa administracijoim SAD i zabranjena je u Indiji. Američki predsednik takođe preti potpisivanjem izvršne naredbe o zabrani TikTok-a u SAD, a Facebook bi sa Intagram Reels servisom mogao popuniti eventualnu prazninu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA