≫ 

Viber protiv spama: Popularna aplikacija uvodi nove bezbednosne opcije

Porast upotrebe aplikacija za razmenu poruka u komunikaciji, dovodi i do "zasipanja" korisnika sve većom količinom informacija...

  • 0
Viber, Vajber Foto: Shutterstock

Popularna aplikacija za slanje kratkih poruka Viber uvodi više novih funkcija protiv spamovanja, kojima se dodatno obezbeđuje privatnosti korisnika, a nova je i mogućnost pretraživanja drugih korisnika po imenu.

Porast upotrebe aplikacija za razmenu poruka u komunikaciji, dovodi i do "zasipanja" korisnika sve većom količinom informacija i sapmovanja.

Viber je zato korisnicima omogućio da kontrolišu ko može da ih dodaje u Zajednice i grupne četove, svi ili samo one osobe čije kontakte imaju u svom imeniku.

Da bi primenili ovo podešavanje, korisnici treba da pritisnu: Još > Podešavanja > Privatnost > Grupe > Kontroliši ko te može dodati u grupe.

Osim toga, pozivi za učlanjenje u Nove zajednice i grupne četove primljeni od strane nepoznatih pošiljalaca automatski će biti učitani kao novi Zahtevi za četovanje u inboksu, kako bi glavni ekran sa četovima ostao pregledan i rasterećen od nepoželjnih zahteva.

Nova funkcija za pretragu korisnika funkcioniše tako što će, čim neko pokrene pretragu po imenu korisnika, sadržaj će biti prikazan u ekranu za rezultate pretrage - pored profilne fotografije korisnika.

Viber, Photo spam fighting copy Foto: Viber

Bilo koji čet pokrenut kroz pretragu će biti podložan dodatnim merama očuvanja privatnosti, što podrazumeva da:

  • Broj mobilnog svakog korisnika biva prikriven sve dok ga korisnik ne podeli sa sagovornikom.
  • Onlajn status biva prikriven.
  • Glasovni i video pozivi neće biti omogućeni.

Korisnici koji ne bi želeli da dozvole drugima da ih pronađu kroz korišćenje Pretrage bi trebali da pritisnu: Još > Podešavanja > Privatnost > Omogući korisnicima da vas pronađu po imenu.

Funkcije Pretrage korisnika preko Vibera i Inboksa za zahteve za četovanje će prvo biti isprobane u određenim zemljama, pre nego što postanu globalno dostupne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA