≫ 

Opcija koju su do sada mogli da koriste samo vlasnici iPhone-a konačno stiže i na Android

Opcija za podešanje privatnosti korisnicima će ponuditi više mogućnosti biometrijske zaštite...

  • 0
WhatsApp aplikacija Foto: pixabay.com

Korisnici WhatsApp-a na Android uređajima uskoro bi mogli da dobiju opciju koje su do sada mogli da koriste samo vlasnici Apple mobilnih uređaja. Kada je reč bezbednosti, odnosno o mogućnosti zaštite prepiske, korisnici Android uređaja su od sada imali mogućnost zaključavanja aplikacije pomoću PIN-a ili otiska prsta.

iPhone, međutim, dozvoljava svojim vlasnicima i da WhatsApp zaključaju prepoznavanjem lica. Ta opcija kod Androida ne postoji, bez obzira na to što brojni uređaji podržavaju prepoznavanje lica.

U WhatsApp-u se sada, izgleda, spremaju da sa nekim od sledećih ažuriranja, ovu mogućnost dovedu i na Android uređaje. Do tog saznanja došao je sajt WABetaInfo, koji se bavi "kopanjem" po beta verzijama različith softvera i aplikacija.

Redizajnirano podešanje privatnosti podataka (Privacy) u Settings meniju ažurirane beta verzije WhatsApp-a, opcija zaključavanja otiskom prsta (Fingerprint Lock) zamenjena biometrijskim zaključavanjem (Biometric Lock).

Na osnovu toga se može zaključiti da će sledeća verzija WhatsApp-a za Android korisnicima telefona i tableta ponuditi više mogućnosti biometrijske zaštite (osim skeniranja otiska prsta i proznavnaje lica, npr. i skeniranje oka).

Budući da je nova opcija još uvek u beta fazi, nije poznato kada bi mogla da stigne na Android uređaje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA