≫ 

Popularne Android aplikacije stižu u Windows?

Već se priča da neke Android aplikacije stižu u Microsoft Store, ali se još uvek ne zna ništa o tome kako bi taj plan mogao da bude sproveden...

  • 0
Microsoft Windows 10 Foto: Shutterstock

Android aplikacije već je moguće pokretati u okviru operativnog sistema Windows 10, i to zahvaljujući emulatorima kao što je Bluestacks.

To bi, međutim, uskoro moglo da se obavlja bez posrednika, pošto bi Microsoft korisnicima mogao da pruži direktnu podršku za željene aplikacije.

Već se priča o tome da neke Android aplikacije stižu u Microsoft Store, ali se još uvek ništa ne zna o tome kako bi ovaj plan mogao da se izvede, piše Android Authority.

Mnoge aplikacije, kao što su Gmail ili Uber, traže Google Play Services podršku, ali se pretpostavlja da Microsoft ne planira da taj sistem integriše u Windows 10, budući da to nisu učinili ni drugi koji su u svoju ponudu uvrstili Android aplikacije (npr. BlackBerry 10, rani pokušaj u okviru Windows 10 Mobile).

Međutim, Android aplikacije su dobrodošle u Windows 10, posebno nakon što je MacOS već dobio podršku za iPad i iPhone aplikacije, prenosi PC Press. Zbog toga se očekuje da će developeri ubuduće svoje aplikacije prilagođavaju većim ekranima.

Video: Ova aplikacija prevodi sve što vaša mačka mjaukne u ljudski glas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA