≫ 

Messenger vam ne dozvoljava da šaljete fotke i klipove? Ovo je razlog!

Oni koji budu želeli da pošalju video ili fotografiju, u narednom periodu će moći će da pošalju samo direktan link ka njima

  • 2
Facebook Messenger, Fejsbuk Mesindžer Foto: Unsplash

Korisnici Facebook Messengera širom Evrope, tokom jučerašnjeg dana, počeli su da dobijaju poruku da im "neke opcije nisu dostupne", uz obazloženje da su ta ograničenja uvedena zbog "novih pravila koja se odnose na servise za razmenu poruka u Evropi".

Poruka su dobili samo korisnici aplikacije za mobilne uređaje, ali će se ona verovatno pojaviti i na desktop verziji.

Od 16. decembra Facebook je, zbog promena koje je uveo u svoju platformu za razmenu poruka, morao da ograniči pojedine usluge dok ih ne uskladi sa Evropskim pravilima o zaštiti ličnih podataka.

Do toga je došlo zbog promena uvedenih tokom spajanja platformi za razmenu poruka između Instagrama, WhatsAppa i Facebook Messengera. Ograničenja se odnose na razmenu poruka sa stranicama, administratorima stranica i korisnicima koji su smešteni u Evropi.

Zbog toga će Messenger i Instagram poruke ostati bez sledećih mogućnosti (bar dok Facebook ne obavi sve što je potrebno na pomenutom spajanju): slanje audio i video fajlova, dokumenata, galerija i drugih multimedijalnih sadržaja. Zato će se u nekom narednom periodu komunikacija odvijati samo u tekstualnom obliku.

Oni koji budu želeli da pošalju video ili fotografiju, moći će da pošalju samo direktan link ka njima, ali ne i sam video. Ukoliko pokušaju da pošalju video ili fotografiju, dobiće obaveštenje o grešci.

Ipak, uprkos ovim "merama", ranije poslati multimedijalni sadržaji će i dalje biti dostupni korisnicima.

U Facebooku još uvek nemaju odgovor na pitanje koliko dugo će usklađivanje sa evropskim pravilima trajati.

Video: Kako da OBRIŠETE vaš Facebook nalog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    17. decembar 2020 | 10:36

    Dok god ima izbor ljudi će birati ono gde mogu poslati sliku. Ako tu nema, onda ima na Viber Whatsapp...

  • Bog Samnom

    19. decembar 2020 | 10:40

    Nije samo to ljudima se također događa da nemogu pristupiti svom Facebook profilu također i novi naprave i opet nakon 24h im se izbaci iz FB. Profila i opet im isto pokazuje.. kaos ste napravili.. hr

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA