≫ 

Za samo 3 dana ova aplikacija je preskočila više od 1.000 mesta na listi najpopularnijih

Signal 6. januara nije bio ni među prvih 1.000 najpreuzimanijih aplikacija, da bi 9. januara dospeo na 1. mesto...

  • 4
Signal Aplikacija Foto: Shutterstock

Zbog vrlo loše objašnjenog ažuriranja uslova korišćenja, milioni korisnika aplikacije WhatsApp napustili su tu platformu i prešli na alternative poput Signala i Telegrama.

Napuštanje platforme bilo je toliko veliko da je WhatsApp morao da odloži implementaciju novih uslova, koji su bili zakazani za 8. februar, za 15. maj, a kako bi se korisnicima objasnile promene koje se unose, piše britanski Gardijan.

Tokom prve tri nedelje januara, platforma za razmenu poruka Signal dobila je 7,5 miliona novih korisnika sirom sveta, a Telegram 25, dok je WhatsApp 12. januara pao sa 8. na 23. mesto najviše preuzetih aplikacija u Velikoj Britaniji.

Sa druge strane, Signal 6. januara nije bio ni među prvih 1.000 najpreuzimanijih aplikacija, da bi 9. januara dospeo na 1. mesto.

Direktorka javnih politika WhatsAppa za Evropu, Bliski istok i Afriku Niam Svini rekla je odboru za unutrašnje poslove da veruje da je egzodus povezan sa ažuriranjem uslova usluge kompanije.

Kako je objasnila, ažuriranje je trebalo da omogući novu grupu alatki u vezi sa slanjem poslovnih poruka i pruži veću transparentnost oko postojećih politika privatnosti.

- Želimo da bude jasno da ažuriranje neće uticati na privatnost poruka sa prijateljima i porodicom ni na koji način - saopštila je kompanija WhatsApp.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    25. januar 2021 | 17:46

    To i nije istina nego marketing za Signal... aplikacija Telegram nepristrasno tvrdim , je odlicna cak bolja od vibera.

  • Belfagor

    26. januar 2021 | 15:07

    Ovo je dokaz da je snaga u složnosti ljudi. Kada bi ovako reagovali na svaku pretnju megakorporacija drugačije bi se ponašali.

  • ime

    25. januar 2021 | 18:03

    Jedna velika greska i opa, dolazi ti zamena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA