Ne znate šta ste sve i kome slali tokom pijane noći? "Pijani mod" će vas ubuduće u tome sprečavati!

Korisnici treba da izaberu aplikacije kojima žele da zabrane pristup i da na njih postave "pravila provere treznosti"...

  • 0
piće, telefon, pijanstvo Foto: Unsplash

Vožnja pod uticajem alkohola, pisanje i slanje poruka tokom vožnje ili neka slična aktivnost u alkoholisanom stanju nikome ne može da donese ništa dobro.

Nekoliko alkoholnih pića je dovoljno da utiče na sposobnost rasuđivanja i donošenja odluka. Sada, međutim, postoji rešenje zahvaljujući kineskoj kompaniji Gree Electric Appliances.

Ta kompanija je patentirala takozvani "Pijani mod" (engl. Drunk Mode) koji korisnicima pod dejstvom alkohola zabranjuje pristup često korišćenim aplikacijama, sa ciljem da ih spreče da urade nešto što ne žele i zbog čega bi sledećeg dana mogli da zažale.

Da bi se aktivirao "Drunk Mode", korisnici treba da izaberu aplikacije kojima žele da zabrane pristup i da na njih postave "pravila provere treznosti" koja je potrebno ispuniti da bi se mod deaktivirao.

Ako korisnik želi da isključi "pijani mod", moraće uspešno da reši verifikacioni test i tek tada će dobiti pristup prethodno blokiranim aplikacijama, prenosi Klix.

Moguće je, takođe, pojednostavi metodu interakcije, kako bi se korisniku pod uticajem alkohola omogućilo da pristupi važnim aplikacijama i podešavanjima bez većih problema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA