≫ 

WhatsApp ima još jednu novu opciju, kojom pokušava da spreči "bežaniju" korisnika

Nakon uvođenja novih pravila privatnosti, najpopularnija čet aplikacija na svetu čini sve da ne dozvoli nastavak "egzodusa" korisnika, pa je zbog toga uvela još jednu novu opciju

  • 0
WhatsApp, Vocap

Foto: Pixabay

Suočen sa odlaskom velikog broja korisnika, zbog uvođenja novih pravila privatnosti, WhatsApp je, izgleda, rešan da na svaki način pokuša da zadrži što veći broj postojećih, kao i da proba da privuče još novih.

Zato je ta platforma upravo predstavila nove opcije za PC i Mac računare. Korisnici desktop verzije aplikacije, od ove nedelje, imaju mogućnost obavljanja glasovnih i video poziva. WhatsApp posebno naglašava da su pozivi zaštićeni "end-to-end" enkirpcijom, bilo da je reč o komunikaciji između dva računara, ili računara i pametnog telefona.

Inače, mobilna WhatsApp aplikacija za Android i iOS još od ranije nudi mogućnost glasovnih i video poziva, a ta opcija je sada, nakon testiranja sprovedenog tokom prošle godine, postala dostupna i u desktop verziji, piše The Verge.

Obavljanje glasovnih i video poziva za sada je moguće samo između dva korisnika, odnosno "jedan na jedan". Iz WhatsApp-a najavljuju i uvođenje opcije za obavljanje grupnih poziva, ali još uvek nije poznato kada se to može očekivati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA