≫ 

Zakerberg nas ubeđuje da ne brišemo WhatsApp zbog novih pravila, a on sam koristi drugu aplikaciju

Nedavno "curenja" podataka sa Facebooka otkrilo je da i prvi čovek te društvene mreža poštuje privatnost sopstvenih podataka - i to tako što ne koristi aplikaciju sopstvene kompanije

  • 0
Mark Zakerberg Mark Zakerberg / Foto: Shutterstock

U nedavnom slučaju curenja podataka sa Facebooka, jedom od najvećih do sada, među 533 miliona korisnika čiji su podaci javno objavljeni, našao se i prvi čovek najpopularnije društvene mreža na svetu Mark Zakerberg.

Među ličnim podacima koje su objavlili, hakari su otkrili njegov broj telefona, datum i mesto rođenja, bračni status, korisnički ID, ali i to da Zakerberg svakodnevno koristi - Signal, čet aplikaciju koja predstavlja direktnu konkurenciju WhatsApp-u, najpopularnijoj aplikaciji za komunikaciju na svetu, koja se nalazi u vlasništvu Facebooka.

Stručnjak za bezbednost na internetu Dejv Voker je ovu neočekivanu situaciju u svom postu na Twitteru prokomentarisao rečima:

- Ova situacija nam je ukazala na neočekivani obrt. I Mark Zakerberg takođe poštuje privatnost sopstvenih podataka, koristeći čet aplikaciju koja koristi "end-to-end" (između krajnjih korisnika) enkripciju i koja nije u vlasništvu Facebooka.

Voker je, uz svoj komentar, postovao i snimak ekrana na kome se može videti Zakerbergov broj telefona sa kojim je prijavljen na Signalu.

Otkiće da prvi čovek komapnije Facebook ne koristi njenu glavnu aplikaciju za dopisivanje predstavlja svojevrstan šlag na torti brojnih kritika upućenih na račun novih pravila o privatnosi podataka, koje WhatsApp počinje da primenjuje od maja.

Mnogi su ostali iznenađeni ovom vešću, pogotovo imajući u vidu da je sam Zakerberg poslednjih meseci veoma uproran u nastojanjima da odbrani uvođenje novih pravila, koja su izazvala ogroman revlot korisnika širom sveta, nezapamće od kada je Facebook 2014. godine kupio WhatsApp.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA