Aplikacija koju svi imamo na telefonima ima novu automatsku opciju koju malo ko koristi

Android korisnicima omogućava automatsko snimanje poziva sa nepoznatih brojeva

  • 0
telefon, devojka Foto: Unsplash

Google je prošle godine, bez mnogo buke, dodao snimanje poziva u svoju Phone aplikaciju koju svi imamo na svojim Android telefonima. Sada je dopunjava mogućnošću automatskog snimanja poziva sa nepoznatih brojeva.

Aktiviranjem nove opcije korisnik neće morati da pritiska taster za snimanje svaki put kada zove nekoga ili kada prima poziv, što može biti veoma praktično za one koji često koriste telefon.

Nova funkcija, međutim, već stvara zabrinutosti kod dela javnosti i onih koji se bave pravnim aspektima ovakvih slučajeva, pošto je u nekim zemljama zabranjeno snimati razgovore ukoliko obe strane nisu dale izričit pristanak.

Zato je Google, one korisnike koji prvi put koriste novu opciju, upozorio da su, ukoliko "upotrebljavaju opciju snimanja poziva, odgovorni za poštovanje važećih zakona koji se odnose na snimanjem poziva, a koji mogu da zahtevaju pristanak obe strane za takvo snimanje".

Opcija snimanja automatskog snimanja poziva sa nepoznatih brojeva će za sada biti dostupna samo u određenim delovima sveta i ograničena na određene uređaje, među kojima su trenutno Xiaomi i Nokia telefoni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA