≫ 

Mesec dana posle "velikog pucanja" aplikacija Google tvrdi da su naši telefoni sada mnogo bezbedniji

Softverska greška koja je dovela do osmočasovnog prekida rada pojedinih servisa i aplikacija, sada je ispravljena dodavanjem "Bezbedni moda" rada

  • 0
Google, Gugl, pametni telefon, Adroid Foto: Unsplash

Kada je, krajem prošlog meseca, došlo do "pucanja" velikog broja Android aplikacija, koje su kod nas najviše osetili korisnici Vibera, ispostavilo se da problem nije bio u vezi sa nekom od aplikacija ili određenom brendom / modelom telefona, već da ga je izavala Android System WebView aplikacija.

To je, takođe, onemogućilo rad najpopularnijih Google servisa i aplikacija, ali je greška ubrzo ispravljena a korisnicima je ponuđena ažurirana verzija aplikacije. Ipak, prekid je, u nekim delovima sveta, trajao i više od osam sati.

Mesec dana kasnije, Google se oglasio povodom tog slučaja, ističući da ga je on naveo da razvije mere koje će sprečiti da do takvog pada ponovo dođe, prenosi The Verge.

Google, u svom najnovijem izveštaju, navodi da je glavni razlog problema predstavljala "softverska greška u tehnologiji eksperimenta i konfiguracije", koja bi se javljala kada korisnik želi da otvori aplikaciju ili internet stranicu.

Rešenje problema stiglo je u vidu nove verzije Google Chrome pregledača i ispravke WebView aplikacije, koje je moguće instalirati automatski (ukoliko je tako podešeno) ili ručno.

Bitna novost kod ove ispravke je novi "Bezbedni mod" (Safe mode), način rada koji aplikaciji omogućava da se vrati na prethodna podešavanja ukoliko se prethodni bag ponovo pojavi.

Iz Googlea poručuju da će ubrzati rad na novoj nadogradnji za Chrome i WebView, i obećavaju da će imati bolju komunikaciju sa korisnicima u slučaju budućih incidenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA