≫ 

Konačno! Instagram dozvolio korisnicima da objavljuju fotografije sa desktopa

Od ove nedelje mnogi korisnici navode da sada vide "dugme" za stvaranje novog posta na desktopu vebsajta i da sada mogu da kreiraju postove koristeći novi sistem

  • 1
Instagram, aplikacija, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Instagram sada dozvoljava mogućnost da objavljujete fotografije sa desktopa. Ovo je prekretnica, jer je ovo prvi put da je popularni servis za šerovanje fotografija zvanično dozvolio postovanje iz izvora van mobilnih uređaja, navodi Petapixel.

Kompanija je zvanično potvrdila ovaj potez navodeći da je prvo bio omogućen delu korisnika, a svim korisnicima predstojećih nedelja i meseci.

- Znamo da mnogi ljudi pristupaju Instagramu sa svojih kompjutera - navode iz kompanije. - Da bismo poboljšali to iskustvo, testiramo mogućnost kreiranja posta na Instagramu sa desktop brauzera.

Planove Instagrama da prošire postovanje sa desktopa uočio je developer Alesandro Paluci, dok je kompanija još uvek testirala planove. Od ove nedelje, međutim, mnogi korisnici navode da sada vide "dugme" za stvaranje novog posta na desktopu vebsajta i da sada mogu da kreiraju postove koristeći novi sistem.

Ako je postovanje sa desktopa moguće za vaš nalog, naći ćete novu "dodaj" ikonicu na vrhu između ikonica za "direktnu poruku" i "istraživanje". Kada prevučete i pustite fotografiju u "create box" (ili izaberete fajl uz pomoć dugme "browse") imaćete priliku da kropujete fotografiju i editujete je pre objavljivanja.

Ovaj najnoviji potez približava Instagram još više Fejsbuku (roditeljskoj kompaniji) u dizajnu. Objavljivanje sa desktopa dugo se čekalo, pa je bilo samo pitanje vremena kada će biti lansirano.

Video: Tri najbolje besplatne aplikacije za navigaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iniesta Andres

    25. jun 2021 | 00:16

    Konacno. Kad bi jos i uveli opciju gde cemo moci regulisati jacinu tona u klipovima.... Jer ono je strasno, kad se pojavi klip da se uplasis zato sto je ton pojacan na max i cesto je isti izoblicen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA