Ovaj novitet koji stiže sa Androidom 12 oduševiće sve one koji neprestano četuju

Nova verzija operativnog sistema će dobiti osveženja za stotine emotikona, pa će se ovi promeniti estetski, ali i funkcionalno

  • 0
Novi emotikoni za 2021. godinu Printscreen: Emojipedia

Svetski dan emotikona obeležen je 16. jula, a Google je taj praznik obeležio kako priliči, najavom emodži promene koje stižu sa verzijom Android 12.

Nova verzija operativnog sistema će dobiti osveženja za stotine emotikona, pa će se ovi promeniti estetski, ali i funkcionalno. Novi emotikoni će dobiti poboljšanja i na onim aplikacijama i platformama koje o njima do sada nisu vodile računa.

Komunikacija se danas bitno razlikuje od one pre nekoliko decenija, između ostalog i zbog toga što su emotikoni postali njen važan deo, piše Engadget.

Zbog toga je bitno da simboli izgledaju pristojno, a Android 12 donosi upravo to - tu je lepša i univerzalnija pita, bikini emodži više ne izgleda kao da ga je neko nosio tri dana, simboli koji prikazuju hranu izgledaju kao da su propisno "skuvani", a sličica na kojoj je osoba sa zaštitnom maskom više ne izgleda kao bolesna osoba, već kao građanin koji poštuje sebe i one koji ga okružuju, prenosi PC Press.

Pored navedenog, emotikoni su jasniji, lakši za tumačenje. Tu su i oni koji uključuju osobe koje su sve do skoro bile nevidljive, te građane koji se razlikuju od većine, što ukazuje na to da moderna komunikacija, bar kada je Android OS u pitanju, ide u boljem smeru - ka razumevanju i toleranciji koji su nam preko potrebni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA