≫ 

Gomila noviteta stiže u Google Maps: Nove funkcije olakšavaju snalaženje u preko 10.000 gradova

Jedna od najkorisnijih promena je proširenje mogućnosti praćenja gustine javnog prevoza...

  • 0
Google Maps, Gugl Mape Foto: Unsplash

Google je objavio nekoliko novih dodataka za svoju popularnu Maps aplikaciju, koji bi mogli da budu od velikog značaja ljudima prilikom povratka u "normalan život" posle pandemije korone.

Jedna od najkorisnijih promena je proširenje mogućnosti praćenja gustine javnog prevoza, koja je sada dostupna u više od 10.000 gradova u 100 zemalja iako Google nije tačno naveo o kojim državama je reč.

S obzirom na to da zemlje sa malim brojem novozaraženih beleže sve veći broj poslodavaca koji svoje zaposlene vraćaju u kancelarije, predviđanje gustine javnog prevoza će im olakšati proveru toga da li, npr, ima dovoljno mesta za sedenje ili je autobus ili tramvaj "krcat" putnicima.

Tako će korisnici lakše moći da odaberu neki drugo prevozno sredstvo, ako ono kojim su planirali da voze koristiti previše ljudi. Ova predviđanja izračunavaju kombinacijom veštačke inteligencije i metapodataka koje odašilju svi korisnici Google Mapsa u kombinaciji sa dosadašnjim trendovima u kretanju i aktivnostima, piše Engadget.

Maps aplikacija je, takođe, dobila i novi "Timeline", koji omogućava korisnicima da, dokle god su na Androidu, imaju aktiviranu istoriju lokacija, na kojoj će moći da vide "mesečne trendove o kretanju". Tako ćete, na primer, vidjeti mesta koja najčešće posjećujete, kao i udaljenost i vreme provedeno u javnom prevozu.

A ti je i nova kartica "Trips in the Timeline", dostupna svakom vlasniku Androida, koja će im omogućiti da sete omiljenih destinacija koje su posetili. Tamo će moći virtuelno da posete hotele, restorane i druge lokacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA