≫ 

WhatsApp dobija novu funkciju: Čim ih pogledate, one nestaju!

"View once" funkcija korisnicima daje mogućnost slanja fotografija i video snimaka koji se mogu pogledati samo jednom...

  • 1
WhatsApp, Vocap Foto: Pixabay

Društvene mreže i čet aplikacije u posednje vreme dosta rade na poboljšanju zaštite privatnosti korisnika, kako bi im omogućile što veću kontrolu nad sadržajem koji objavljuju.

Jedna takva opcija upravo stiže na WhatsApp, a odnosi se na slanje fotografija i videa u okviru ćaskanja. Nova "View once" funkcija korisnicima daje mogućnost slanja fotografija i video snimaka koji se mogu pogledati samo jednom, nakon čega nestaju.

Korisnik izborom ikonice tajmera koju postavlja fotografiju ili video označava da je to "pogledaj jednom" sadržaj, koji nestaje nakon što bude pogledan.

Za razliku od slanja "običnih" foto ili video poruka, sadržaji obeležni kao "View once" ne mogu se preuzeti na uređaj korisnika, ali može da napravi "skrinšot" pre nego što ukloni sadržaj sa ekrana.

Iz Facebooka navode da je nova WhatsApp funkcija uvedena zbog slanja poverljivih informacija kao što su npr. Wi-Fi lozinke ili brojevi bankovnih računa.

Inače funkciju sličnu "View once"-u ima i Snapchat, a sličen su joj i nestajuće fotografije na Instagramu i Messengeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA