Velika "seča" aplikacija: Nova Googleova pravila prazne Play Store

Prema novim smernicama naslovi aplikacija moraju biti ograničeni na 30 znakova, ne smeju da sadrže reklamne fraze, emotikone, velika slova...

  • 0
Google Play Store Foto: Shutterstock

Broj Android aplikacija u Google Play prodavnici trenutno je na najnižem nivou od 2018. godine. U prvih šest meseci ove godine Google je iz nje uklonio gotovo 115.000 aplikacija.

Do tolikog broja se došlo nakon što je počela primena novih pravila za uvedenih sa ciljem da se eliminišu aplikacije koje imaju pogrešan naziv ili sliku, piše sajt Android Authority.

Do ukupnog broja uklonjenih aplikacija došla je firma SafeBettingSites, koja je analizirala statističke podatke koje su prikupile analitičke firme App Annie, AppBrain, Statista, kao i sam Google.

SafeBettingSites ističe da je broj dostupnih aplikacija u Google Play prodavnici u julu 2014. bio oko 1,3 miliona, da bi se do marta 2018. ta brojka skoro utrostručila i dostigla rekordnih 3,6 miliona. U septembru 2020. godine taj broj je iznosio oko 3 miliona, prenosi britanski Express.

Nova Google-ova pravila dovela su do nove "seče aplikacija", pošto po novim smernicama naslovi aplikacija moraju biti ograničeni na 30 znakova i ne smeju da sadrže promotivne tvrdnje, kao ni emotikone i nepotrebna velika slova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA