≫ 

Android aplikacije ćete definitivno uskoro moći da koristite i iz Windowsa

Nova opcija "Multi-instance support" će biti od velike koristi svima kojima je rad sa više aplikacija u isto vreme važan

  • 0
Windows 11, Android aplikacije

Foto: Microsoft

Još od kada je Microsoft u junu najavio da će Windows 11 imati podršku za Android aplikacije, brojni korisnici željno čekaju da probaju tu novu opciju. Ona, međutim, nije stigla zajedno sa novim operativnim sistemom, čija je distribucija počeka pre 10 dana.

Učesnici Windows Insider programa, koje testiraju softver pre nego što postane zvanično dostupan, ovu opciju će testirati u narednim mesecima, dok snimci ekrana koji su se pojavili na internetu (na kojima se vidi da WeChat aplikacija koja radi na računaru) potvrđuju da ta opcija definitivno stiže.

Kada postane dostupna, funkcija nazvana "Multi-instance support" za Windows 11 trebalo bi da bude od velike koristi svima kojima multitasking čini važan deo posla, pošto više neće morati da rade samo sa jednom aplikacijom koja im je otvorena na ekranu, već sa više njih istovremeno, piše XDA Developers.

WeChat, Windows 11

Printscreen: Xda-developers.com

Još uvek, međutim, nije poznato koji su puni kapaciteti ove opcije, kao ni to da li će same aplikacije morati da budu posebno programirane da bi imale podršku za korišćenje ove opcije.

Kada opcija počne da se koristi, Android aplikacije pokrenute iz Windowsa će se koristiti kao i sve ostale Windows aplikacije. To znači da će imati podršku za upotrebu miša, tastature i tačpeda, a korisnici će moći i da ih dodaju u Start meni ili na taskbar.

Windows 11, Android, Multitasking

Printscreen: Xda-developers.com

Za sada još jedino nije poznato je da li će Android aplikacije pokrenute iz Windowsa moći da koriste veb kameru računara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA