Pretraživanje interneta na mobilnim uređajima nikada nije bilo lakše i preciznije

Procenjuje se da će se novim načinom prikazivanja rezultata pretrage povećati broj prosečno pregledanih stranica

  • 0
Google, Gugl, pametni telefon, Adroid

Foto: Unsplash

Google je počeo sa primenom "beskonačnog" skrolovanja na mobilnim uređaja, opcijom koja bi trebalo da olakša pretragu rezultata korisnicima.

Kontinualno skrolovanje podrazumeva da će se, kada se stigne do dna stranice sa rezultatima pretrage, umesto klika na dugme "See More", skrolovanje nastavljati sve dok postoje rezultati koji odgovaraju upitu.

Prema Google-ovim podacima, najveći broj korisnika pretražuje prve četiri stranice sa rezultatima u potrazi za informacijama koje su im potrebne, piše ZDNet. Naravno, najrelevantniji rezultati su na vrhu liste, ali korisnici često žele da pogledaju i druge izvore.

Ovom izmenom načina prikazivanja rezultata pretraživanja, to će im biti olakšano, pa se procenjuje da će se tako povećati broj prosečno pregledanih stranica pretrage.

Nova opcija će uskoro biti dostupna svima, a deo je Google-ovih napora da redefiniše izgled mobilnih rezultata pretrage, prenosi PC Press. Redizajn će obezbediti lakšu i bržu pretragu na mobilnim uređajima, uz manju interakciju korisnika sa korisničkim interfejsom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA