≫ 

Facebook napušta direktor koji je vodio projekat kriptovalute

Zakerbeg mu se zahvalio na doprinosu

  • 0
David A. Marcus Facebook, Dejvid Markus

Foto: Profimedia/Stefani Reynolds/Zuma Press

Direktor u finansijsko-tehnološkom sektoru Facebooka Dejvid Markus, saopštio je da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na nečem novom.

Markus je nadgledao napore Fejsbuka da razvije kriptovalutu poznatu kao "Diem" i aplikaciju za digitalni novčanik pod nazivom “Novi”, a njegov odlazak predstavlja izazove za finansijsko-tehničku jedinicu kompanije, navodi Rojters, prenosi Tanjug.

Izvršni direktor Mark Zakerberg je zahvalio Markusu na njegovom doprinosu razvoju Diema i drugim velikim razvojnim projektima kompanije.

- Ne bismo imali tako veliki zamah sa Diemom bez vašeg rukovodstva i zahvalan sam što ste od Meta napravili mesto gde pravimo velika ulaganja - poručio je Zakerberg.

Markus se pridružio Fejsbuku iz Pejpala 2014. godine i vodio je Fejsbuk mesindžer, pre nego što je prešao na rad na finansijskim alatima.

Fejsbuk, koji je prošlog meseca promenio korporativno ime u Meta, smanjio je globalne planove za Diem, projekat ranije poznat kao Libra, nakon zabrinutosti regulatora da bi servis mogao da dobije previše kontrole nad novčanim sistemom, omogući kriminal i naruši privatnost korisnika.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA