≫ 

YouTube testira Smart Download funkciju: Aplikacija će skidati klipove koje smatra da želite da gledate

Nova opcija je dostupna samo Premium korisnicima u Evropi, a aktivira se u podešavanjima.

  • 0
YouTube aplikacija

Foto: Pixabay

YouTube je u Evropi i samo za korisnike Android uređaja započeo testiranje nove funkcije pod nazivom "Smart Downloads", koja navodno ima za cilj da smanji potrošnju mobilnih podataka tako što će Google-ov algoritam preuzimati sadržaj i skladištiti ga u telefon korisnika. 

Smart Downloads funkcioniše tako što preuzima do 20 klipova svake nedelje na osnovu preferenci korisnika i to čini kada je uređaj povezan na Wi-Fi mrežu, pri čemu će Google-ov algoritam sam odabrati sadržaj koji bi mogao biti najzanimljiviji vlasniku telefona, a biće zasnovan na istoriji korišćenja YouTube-a.

Nova opcija je dostupna samo Premium korisnicima u Evropi, a aktivira se u podešavanjima. Oni koji žele da isprobaju novu funkciju moraju se prijaviti do 14. februara, a aplikacija će prikazati notifikaciju ukoliko korisniku nedostaje prostora na uređaju za preuzimanje klipova.

Svi klipovi će biti prikazani u Library tabu s ostalim preuzetim klipovima.

Ova opcija je namenjena prvenstveno korisnicima koji imaju ograničen plan potrošnje podataka. Takođe, sigurno je da će biti korisna i onima koji se često nalaze na mestima na kojima nema signala ili je signal slab pa je učitavanje videa sporo.

Nije poznato da li se Google odlučiti da proširi testiranje na veći broj korisnika, odnosno hoće li jednom ova opcija postati svima dostupna ili bar svim premijum korisnicima, koji plaćaju pretplatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA