≫ 

Google Play Games stiže za Windows, ali trenutno samo u nekolicini zemalja

Sada možete da igrate Android igre na računaru, ali samo u Hong Kongu, Južnoj Koreji i Tajvanu.

  • 0

Google Play Games, aplikacija koja vam omogućava da igrate Android igre na Windows računaru, konačno je pokrenuta – ali trenutno u svega nekoliko zemalja.

Aplikacija je dostupna samo kao beta verzija i to samo u tri zemlje: Hong Kongu, Južnoj Koreji i Tajvanu. Ako posetite sajt Google Play Games iz bilo koje druge zemlje, dobićete poruku “beta još uvek nije dostupna u vašem regionu”.

Štaviše, katalog igara koji se trenutno nudi je prilično tanak. Neke od dostupnih igara uključuju “Asphalt 9: Legends”, “Last Shelter: Survival”, “Mobile Legends: Bang Bang”, “Rise of Empires: Ice and Fire” i “Summoners War”.

Što se tiče prednosti igranja vaše omiljene Android igre na računaru, one uključuju mogućnost igranja sa tastaturom i mišem i naravno igranje na većem ekranu. Igre će se sinhronizovati na svim uređajima, a vaši Google Play poeni će takođe ostati sinhronizovani.

Google Play Games je prvobitno trebalo da bude lansiran u potpunosti ove godine, ali sada tehnološki gigant kaže da će proširiti uslugu i na ostale zemlje “uskoro”.

Mobilni gejming je poslednjih godina, posebno od početka pandemije, eksponencijalno porastao.

S tim u vidu, Take-Two Interactive, jedna od većih gejming kompanija nedavno je kupila kompaniju Zynga, koja je poznata po tome da razvija igrice za mobilne uređaje, kako bi neke od svojih napopularnijih naslova “premestili” i na mobilne telefone.

Izgleda da i Google želi da se nađe u toj industriji, ali za sada to čini polako.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA