≫ 

Facebook se rešava nekih funkcija za praćenje lokacije zbog “male upotrebe”

Facebook će prestati da prikuplja podatke povezane sa ovim funkcijama 31. maja

  • 0
Facebook kompanija logo Foto: Tanjug/AP

Facebook ukida nekoliko usluga koje su pratile vašu lokaciju u realnom vremenu – uključujući Nearby Friends, vremenska upozorenja, istoriju lokacija i lokaciju u pozadini – zbog "male upotrebe", kako je primetio portal 9to5Mac.

U obaveštenju poslatom ljudima koji su koristili ove funkcije u prošlosti, Facebook kaže da će prestati da prikuplja podatke povezane sa ovim funkcijama 31. maja i da će obrisati sve sačuvane podatke 1. avgusta.

Međutim, to ne znači da će Facebook prestati da prikuplja podatke o lokaciji u potpunosti. Kao što je navedeno u obaveštenju, Facebook kaže da će "nastaviti da prikuplja informacije o lokaciji za druga iskustva" kako bi prikazivao relevantne oglase u skladu sa svojom politikom podataka.

Možete da pregledate, preuzmete ili izbrišete sve podatke o lokaciji koje je platforma sačuvala o vama u okviru menija Podešavanja i privatnost. U suprotnom, Facebook će automatski izbrisati sve sačuvane podatke koji se odnose na njegove ukinute usluge.

Verovatno niko neće biti tužan zbog ove vesti. Nearby Friends funkcija, koju je Facebook predstavio 2014. godine, omogućila je aplikaciji da deli vašu lokaciju u realnom vremenu sa vašim prijateljima - i obrnuto - u svrhu organizovanja ličnih druženja sa ljudima u vašoj blizini. Popularnost ove funkcije je tokom godina razumljivo opala, posebno nakon što je Snapchat izbacio svoju Snap Mapu i Apple Find My Friends.

S obzirom na to da Facebook nema najbolje rezultate kada je u pitanju zaštita podataka korisnika, zapravo je veće olakšanje što se Facebook rešava ovih funkcija zasnovanih na lokaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA