≫ 

Instagram sprema veliku promenu: Svaki video koji objavite biće dostupan svima, kako to da sprečite

Ako je vaš nalog javan, svako će moći da "naleti" na vaš video

  • 0
Instagram logo Foto: Tanjug/AP

Instagram testira promenu koja pretvara sve video postove u Reels, potvrdila je kompanija za TechCrunch. Kompanija kaže da je promena, koja se trenutno testira sa odabranim korisnicima širom sveta, deo Instagram-ovog plana da pojednostavi video u aplikaciji.

"Testiramo ovu funkciju kao deo naših napora da pojednostavimo i poboljšamo video iskustvo na Instagramu", rekao je portparol kompanije Meta.

Snimak ekrana koji je na Twitteru objavio konsultant za društvene mreže Met Navara pokazuje da će ljudi koji su deo testiranja videti poruku u aplikaciji koja kaže da se "video postovi sada dele kao Reels".

Poruka ukazuje da ako je vaš nalog javan i objavite video koji se na kraju pretvori u Reel, svako može da ga vidi i da koristi vaš originalni audio za kreiranje sopstvenog Reel videa. Ako je vaš nalog privatan, vaš Reel će biti vidljiv samo vašim pratiocima.

U poruci se takođe navodi da kada objavite Reel, svako može da napravi remiks sa vašim Reel-om ako je vaš nalog javan. Međutim, možete sprečiti ljude da remiksuju vaše Reels u podešavanjima naloga.

Kao i sa bilo kojim drugim testom, nije poznato kada i da li Instagram planira da implementira promenu na široj publici. Ako promena postane trajna, to može predstavljati neke izazove. Na primer, može biti teško postaviti horizontalni video ako se otpremi u vertikalnom Reels formatu. Pored toga, Instagram nije rekao kako će ova promena uticati na trenutne video snimke na Instagramu.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA