≫ 

TikTok želi da osvoji i muzičku industriju: Gigant razvija aplikaciju za striming muzike

S obzirom na to koliko je muzika važan deo TikTok-a, uopšte ne iznenađuje informacije da kompanija ByteDance razvija aplikaciju za striming muzike

  • 0
Europe Tech Regulation Foto: Tanjug/AP

ByteDance, kompanija u čijem je vlasništvu TikTok, je registrovala ime TikTok Music u maju, a nova aplikacija će omogućiti korisnicima da kupuju, slušaju, dele i preuzimaju muziku. Takođe, korisnici će imati mogućnost da kreiraju, dele i preporučuju plejliste, komentarišu muziku, a biće omogućen i lajvstrim audio i video sadržaja.

Poznato je da kompanija ByteDance već ima iskustva sa strimingom muzike. Godine 2020. je pokrenula muzičku striming aplikaciju Resso u Indiji, Brazilu i Indoneziji. Resso ima neke od navedenih funkcija koje se povezuju s aplikacijom TikTok Music poput mogućnosti kreiranja plejliste, deljenja pesama na društvenim mrežama i interakcije sa zajednicom koja koristi aplikaciju, prenosi Klix.ba.

Pored toga, ByteDance čak koristi TikTok kako bi privukao korisnike da koriste Resso. TikTok aplikacija u Brazilu ima dugme koje preusmerava korisnike na Resso tako da oni mogu da slušaju celu verziju pesme koja ih interesuje. Ovaj potez pomaže u zadržavanju korisnika u ByteDance-ovom ekosistemu aplikacija.

Resso je imao više od 40 miliona korisnika mesečno u Indiji, Brazilu i Indoneziji do novembra 2021. godine, a taj broj je danas verovatno veći. Ranije ove godine se pojavila informacija da je broj aktivnih korisnika aplikacije Resso porastao za 304 posto između januara 2021. i januara 2022. godine samo u Indiji, dok je Spotify zabeležio rast od 38 posto u ovoj zemlji tokom istog perioda.

Da li će ByteDance razvijati TikTok Music na istoj osnovi kao i Resso ili će ponuditi nešto sasvim novo, zasad nije poznato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA