≫ 

Snapchat će plaćati nezavisne muzičare do 100.000 dolara mesečno za pesme koje budu viralne na platformi

Umetnici moraju da imaju najmanje 18 godina da bi bili kvalifikovani, ili 16 ako imaju pismenu saglasnost roditelja ili staratelja

  • 0
snapchat Foto: Freepik

Snap je uspostavio novi program grantova za plaćanje indi muzičara koji stoje iza popularnih pesama na Snapchat-u. Cilj Snapchat Sounds Creator fonda je da prepozna nove, nezavisne umetnike za kritičnu ulogu koju imaju u pokretanju video kreacija.

Počevši od avgusta, fond će davati umetnicima koji distribuiraju muziku na Snapchat Sounds preko DistroKid-a ukupno do 100.000 dolara svakog meseca. Za sada je program ograničen na 20 pesama svakog meseca.

Umetnici koji stoje iza svake od pesama koje Snapchat odabere dobiće 5.000 dolara. Umetnici moraju da imaju najmanje 18 godina da bi bili kvalifikovani, ili 16 ako imaju pismenu saglasnost roditelja ili staratelja.

Snapchat je u oktobru 2020. počeo da dozvoljava korisnicima da prikače muziku na snimke preko funkcije Sounds. Kreatori su napravili više od 2,7 milijardi video snimaka sa muzikom iz Sounds-a i ukupno su prikupili više od 183 milijarde pregleda.

Snapchat Sounds Creator Fund izgleda kao razuman način da se nagrađuju muzičari čiji je rad postao viralni hit na platformi ili je pomogao kreatorima da se izraze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA