≫ 

Mark Zakerberg najavio gomilu novih funkcija privatnosti za WhatsApp: Jednu su mnogi dugo čekali

Evo šta korisnici WhatsApp-a mogu da očekuju u narednim mesecima

  • 0
WhatsApp aplikacija Foto: Pixabay.com

Mark Zakerberg, šef kompanije Meta u čijem je vlasništvu i veoma popularna aplikacija za razmenu poruka WhatsApp, najavio je na svom Facebook profilu brojne nove funkcije koje imaju za cilj da povećaju privatnost korisnika.

Jednu od njih su mnogi korisnici WhatsApp-a dugo čekali - moći ćete da podesite ko sve može da vidi da ste onlajn.

Pored toga, Zakerberg je najavio i druge funkcije, poput napuštanja grupnih četova bez toga da svaki član dobije notifikaciju da ste napustili grupu.

A tu je i jedna koja je identična Instagram-u, a to je da nećete moći da skrinšotujete ekran na "view once" porukama, odnosno na onim porukama koje možete videti samo jednom.

Ovo su nove funkcije u dužem nizu nedavnih koje su usmerene na povećanje privatnosti korisnika.

WhatsApp je nedavno promenio i funkciju Last Seen, koja se podrazumevano više neće prikazivati nepoznatim kontaktima. Dakle, ako niste ćaskali sa nekim ranije, on više neće moći da vidi informacije o vašim aktivnostima u aplikaciji.

Ranije ste morali ručno da promenite Last Seen podešavanja i da ograničite samo na vaše kontakte ukoliko ste želeli da sakrijete svoju aktivnost od nepoznatih korisnika. Funkcija će sada podrazumevano (by default) prikazivati vaš status samo vašim kontaktima, ukoliko to želite.

Ova promena takođe znači da aplikacije trećih strana (third party apps) više neće moći da prate vaš status.

Za sada nema mnogo detalja o tome kako će tačno funkcionisati nove funkcije, a Zakerberg nije pružio ni tačan datum njihovog lansiranja, ali je dodao da će Meta nastaviti da "gradi nove načine da zaštiti naše poruke i da ih učini bezbednim i privatnim kao razgovor licem u lice.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA